Förbättringar på gång

Hur pass bra är klimatet, arbetsmiljön och energianvändandet i våra lokaler? Det är en fråga som vi funderat över från och till under årens lopp men aldrig riktigt lyckats ge ett bra svar på, helt enkelt för att det är ett område vi inte behärskar så värst väl. Nog har vi trott att det åtminstone varit okej, även om vi har undrat ibland. Inomhusklimatet har tidvis känts påfrestande för en del av oss, och det har vi kanske tagit för lätt på. Skyllt på andra omständigheter och liknande, som att det varit vinter med torr luft, eller vår med mycket pollen och så vidare. Men det går inte att komma ifrån att det är en högst reell möjlighet att det är själva inomhusklimatet som är orsaken, att vissa av oss är känsligare för det än andra.

Hjälp utifrån
Vi har därför bestämt oss för att ta en närmare titt på våra lokaler, för att avgöra om de behöver fixas till eller inte. Vi är medvetna om att det inre är någonting som vi kan göra på egen hand, om det ska bli ett bra resultat. Därför har vi anlitat en energikonsult för att gå igenom lokalerna och ge förslag på vad som kan ändras till det bättre. Vi ser då först och främst miljön och energiförbrukningen som det viktiga. Miljön för att vi ska kunna må bra på jobbet, och energiförbrukningen för att bli mer miljövänliga (och samtidigt också spara en del pengar. Det ena behöver ju inte utesluta det andra).

Men det är inte allt vi ska göra; vi ska även se över maskinparken, och eventuellt uppdatera den. Inte allt på en gång, men de maskiner som börjat bli lite väl gamla. Äldre maskiner förbrukar ju både mer energi, samtidigt som de inte är lika säkra – och säkerheten är väldigt viktig. Olyckor på arbetsplatsen är något som vi försöker hålla på en så låg nivå som möjligt. Då är det bäst att ta in fräscha ögon, som kan se vad som fungerar och inte fungerar på ett sätt vi inte riktigt kan själva. Säkerhet får kosta vad den kostar helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lokala hantverkarna © 2013 Frontier Theme