Göra det själv?

Badrum är inte riktigt en av våra specialiteter, även om vi har viss kompetens inom området. En helrenovering är ingenting som vi påtar oss, helt enkelt för att vi inte har all den kompetens som krävs här på företaget (även om vi länge funderat på om det inte vore värt att skaffa den). Men inte alla badrumsjobb kräver ju avancerade kunskaper inom rördragning, avlopp och liknande, och där kan vi definitivt stå till tjänst. Men ibland vänder sig folk till oss och ber om vår hjälp fastän de EGENTLIGEN inte behöver den. Om vi var ett mindre etiskt företag så skulle vi ändå anta uppdraget och utföra det, och på så viss snabbt och enkelt dra in en hel del pengar.

Gör det själv!
Men det är inte så vi fungerar, utan när sådana situationer uppstår så säger vi helt enkelt till kunden att de kan göra det hela själva, enkelt och billigt, och HUR de kan göra det. Förlorar vi uppdrag på det viset? Jo, det är klart. Men samtidigt är det bra PR för oss; folk lär sig att vi är ett hederligt företag de kan lita på när de verkligen behöver vår hjälp. Ett bra rykte är ovärderligt i hantverksbranschen, då det ju tyvärr finns alltför många oseriösa aktörer. Får man ett dåligt rykte som hantverkare är det näst intill omöjligt att tvätta bort.

För varmt eller för kallt?
Ett exempel: nyligen så var det någon som ville att vi skulle titta lite närmare på hans badrum, och då i huvudsak duschen. Han trodde det var något problem då vattnet nästan alltid var för varmt eller för kallt, och det var stört omöjligt att få en lagom bra temperatur. Många av er förstår nog redan vad problemet var: duschblandaren. I stället för att åta oss jobbet så gav vi honom en länk till en sajt med många olika blandare till duschar, där han enkelt skulle kunna köpa en ny. Det är lätt hänt att man som hantverkare glömmer att ”vanligt folk” ofta har rätt så begränsade kunskaper om sådana saker, och helt enkelt inte är medvetna om hur enkelt det är att fixa många ”problem”. Vi hjälper därför gärna till och sprider kunskap om sådana saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lokala hantverkarna © 2013 Frontier Theme