Så här fixar vi arbetstoppar

Våren och sommarhalvåret är en hektisk tid för oss. Det byggs altaner, uterum och uteplatser som aldrig förr – och fler och fler för upp ögonen för oss på De Lokala Hantverkarna. Att vi håller en hög och jämn nivå och kvalitet har blivit vårt signum – hela vägen från första kontakten med oss till sista spiken och inredningsdetaljen. När människor anlitar oss ska de få allt de vill ha och lite till, som de inte ännu vet att de vill ha. Detta är vårt rättesnöre.

Bemanning eller projektanställning

Under den mest hektiska perioden, under april-september, räcker den ordinarie personalen på byggsidan inte riktigt till. Vi behöver förstärka oss på med extra personal men behåller de känsliga delarna med design, konstruktion och inredning på ordinarie personal. Vi har också en bygg-/projektledare som ansvarar för att allt vi gör håller samma höga kvalitet rakt igenom.

Trots ovan nämnda, behöver vi försäkra oss om att den extra personal vi tar in vid behov, håller en väldigt hög standard. De första åren lade vi ner väldigt mycket tid och kraft på annonsering och intervjuer för att hitta rätt personal. Trots det var det flera byggare som inte höll tider och hade svårt att arbeta i grupp. Vi funderade en vända till och för två år sedan provade vi att anlita ett bemanningsföretag istället för att projektanställa själva.

Experter på att hitta rätt person

Vi har använt oss av bemanningsföretaget uniflex.se på rekommendation genom en av våra uppdragsgivare. Det är så skönt att kunna släppa rekryteringsbiten och bara kunna fokusera på att sköta alla pågående arbeten och kunder. Uniflex är experter på att hitta rätt person till rätt jobb. De använder komplicerade tester och analyser som exempelvis visar stresstålighet, humörsvängningar och inlärningsförmåga.

I de allra flesta fall är det snickare vi har hyrt in vid behov, men även målare, plåtslagare och elektriker har vi ordnat genom bemanning. Två killar var vi så nöjda med att de blev anställda. En kille var vi inte 100 procent nöjd med, men då gällde en nöjd-kund-garanti och vi fick snabbt en annan kille på plats. Är det någon som blir intresserad, kan jag verkligen rekommendera att ni testar uniflex.se.

Nä, nu ska jag ta emot vår nya målare, en jätteduktig tjej. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lokala hantverkarna © 2013 Frontier Theme