Var rädd om ryggen

Vi har skrivit en hel del om arbetsmiljö här på senare tid, och om den effekt som arbetet kan ha på ens hälsa. Det är ju tyvärr så att arbetsskador är en realitet, någonting som alltför många drabbas av. Någonting som de sedan får lida av resten av sitt liv. Även om man får ersättning för sin arbetsskada så är det föga tröst om man går omkring med ständig värk i ryggen, till exempel. Pengar kan inte ersätta en förstörd hälsa, helt enkelt, och det förstår nog de allra, allra flesta. Arbetsmiljön i Sverige är idag också bättre än någonsin tidigare, men det finns ändå mycket kvar att göra, många arbeten tär fortfarande hårt på kroppen. Som hantverkare är vi väl medvetna om detta, då nästan allt arbete som vi utför är fysiskt, och ibland mycket tungt.

Tung och slitsamt
En av de saker som kan tära hårdast på kroppen är tunga lyft. Även om vi VET hur man egentligen ska lyfta saker och ting, så är det inte alltid att vi gör det på rätt sätt, och ibland är det inte ens möjligt. Nu är det så att tunga lyft är en del av vardagen för oss här på De Lokala Hantverkarna, och vi har egentligen alltför få hjälpmedel för att förenkla dem. Men det har vi tänkt att det ska bli ändring på nu. Inte bara då för att måna om hälsan hos de som jobbar här, utan även för att det kan spara mycket tid. Men nu vill vi skynda oss att säga att det givetvis är i första hand för att undvika arbetsskador som vi ska genomföra våra förändringar och skaffa hjälpmedel för att i görligaste mån kunna undvika tunga lyft.

Lyfthjälp
Vi har därför börjat titta lite närmare på möjligheten att installera ett par kranar i våra lokaler, för att hjälpa till. Hos Abus Kransystem har vi hittat en hel mängd intressanta industrikranar, telfrar och liknande, varav flera skulle kunna passa in i våra lokaler. Att installera kranar kommer inte att eliminera alla tunga lyft, men flera av dem, och en del andra kommer att underlättas. Arbetet kommer att kunna skötas smidigare samtidigt som vi spar på våra ryggar. Som vi ser det finns det inga direkta nackdelar med att installera ett kransystem. Det skulle då möjligen vara priset, men det är någonting som säkert kommer att betala sig själv i längden.

Att vi investerar i något så dyrt som ett kransystem är definitivt ett tecken på att vi håller på att växa – de lokala hantverkarna börjar bli stora, helt enkelt. Eller i alla fall större än vi trodde att vi skulle bli för bara några år sedan. Det är spännande, och framtiden ser riktigt ljus ut. Vem vet hur pass stora vi kommer att vara om bara ett par tre år till?`Om allting går som det ska vill säga, men det ser det definitivt ut som om det ska göra! Den ljusnande framtid är vår, helt enkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lokala hantverkarna © 2013 Frontier Theme